Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Споделеното пътуване - удобство или риск?

Проучвайте внимателно при кого се качвате

12.06.2018 | 20:00 Редактор: Димитър Абрашев
Споделеното пътуване - удобство или риск?

Споделеното пътуване набира все по-голяма популярност у нас. Само чрез интернет търсачките може да намерите хиляди платформи, чрез които да си осигурите бърз и лесен достъп да определена желана локация.

По този начин от две години пътува и любителят на екстремни преживявания Ивайло Вълчев. Така той се е запознал с хора от различни професии – от режисьор до модел и от прокурор до треньор на спортен отбор.

Винаги, когато реша да пътувам по този начин, внимателно проучвам профила на шофьора, който предлага пътуването, споделя Иво, който е чувал не малко истории от негови познати, които са били "на косъм" от рискови ситуации. Една от тях била  с момиче, станало вероятно свидетел на незаконна сделка с наркотици.

На изнервен и притеснителен шофьор попада Денислав Чолаков, който често пътува споделено от София до Пловдив, тъй като там живеела неговата приятелка.

Помня, че имах случай, в който собственикът на автомобила караше много бързо. Направихме му забележка и в крайна сметка се поправи, казва още Денис.

Повече за рисковете, които крие споделеното пътуване и защо все повече млади хора го предпочитат- вижте в репортажа на Божила Симова, операторът Александър Георгиев и монтажиста Мирослав Димов


2
1 rate up comment rate down comment 0
Ci.Devant.XVIII
преди 5 години
До: Ci.Devant.XVIIIМоля профилът ми да бъде изтрит. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Ci.Devant.XVIII
преди 5 години