Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Двама българи заминали за Катманду

Търсят Боян Петров

11.05.2018 | 21:28 Редактор: Зара Паталева
Двама българи заминали за Катманду

Двама българи са заминали преди дни за Катманду, за да се включат в спасителната акция за алпиниста Боян Петров, каза Деян Петков, който координира операцията от българска страна. Петков допълни, че двамата и сънародници имат логистична роля. Очаква се в събота сутринта в 7.30 часа, хеликоптерите да се издигнат до височина 7000 метра. През почивните дни се очаква изключително благоприятно време

В предаването с Васил Велев - председател на УС на АИКБ коментира, че за годините на прехода бизнесът е загубил огромна сума пари, защото много млади хора са заминали в чужбина. Освен това продължава тенденцията на пазара на труда от университетите да излизат кадри в областта на администрацията и икономиката, а липсват инженерни специалисти. За целта е нужна тотална промяна в сферата на висшето образование, за което плаща държавата.

Директорът на столичния зоопарк Добромир Бориславов каза, че от месец има нови обитатели на парка. Това са две мъжки четкоухи прасета, които са изключително атрактивни. За зоопарка, който става на 130 години предстои голяма реформа, свързана с тотално преразпределяне на площите. Въпреки това остава проблемът с липсата на кадри.