Директно

Екпертни коментари и мнения на гражданите.

Facebook: DirektnoONAIR

direktno@bulgariaonair.bg

Водещ: Димитър Абрашев

Начало: 17:50, понеделник - петък, на живо

Сив сектор в превоза на пътници

Фирми работят без лиценз
Публикувана:

Голямата липса на шофьори на автобуси води до голямо натоварване на работещите в сектора у нас. Те карат преуморени, каза председателят на Aсоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров по повод инцидента край село Микре.

Той отново призова в автобусите да бъдат сложени камери, за да се вижда дали водачите спазват закона. У нас има сив сектор и фирми упражняват тази дейност без лиценз, посочи той.

На живо от мястото на инцидента - Мирела Дончева за причините за катастрофата.

Около 10 на сто от родените бебета у нас са недоносени, каза д-р Бояна Петкова - директор на Център "Малки чудеса". Тя допълни, че дори една нелекувана инфекция може да доведе до такъв проблем. Здрвеопазването у нас в тази област не е на високо ниво , посочи тя.
 

Възрастовата граница на децата, които пият алкохол, непрекъснато пада. Данните са от проучване, което цитира Катерина Миланова от "Загорка" АД. Тя посочи, че компанията подкрепя инициатива, чиято цел е овладяването на проблема. Тя е наречена "Алокохолът не е игра". Според изследването 80 на сто от децата казват, че пробват алкохол, като пример за това са родителите им.

Коментари ( 0 )