Директно

Екпертни коментари и мнения на гражданите.

Facebook: DirektnoONAIR

direktno@bulgariaonair.bg

Водещ: Димитър Абрашев

Начало: 17:50, понеделник - петък, на живо

Новият парламент и новите лица в него

Експерт по изборно законодателство, политолог и PR експерт коментираха началото на изборния ден в предаването „Директно“ с Димитър Абрашев.
Публикувана: От:

Експерт по изборно законодателство, политолог и PR експерт коментираха  началото на изборния ден в предаването „Директно“  с Димитър Абрашев. 

Десислава Бошнакова - експерт по връзки с обществеността определи кампанията като популистка и време, през което избирателят е бил пренебрегнат. 

Катя Христова от „Прозрачност без граници“ заяви, че кампанията е била безотговорна,  не била решаваща , а изборът-труден.  

Политологът Евелина Славкова коментира, че кампанията е била разделена на два етапа. Първият – преди началото й, а вторият – след старта.  

По отношение на новите лица в листите Десислава Бошнакова коментира, че няма гаранция ако обществото те харесва като певец, актьор или журналист, това не те прави автоматично и любимец като политик.  

Евелина Славкова смята, че партиите използвали популярни лица, за да отговорят на очакванията на хората,  след като  не бил въведен мажоритарния избор , като резултат от референдума.  Политологът заяви още, че тези кандидат-депутати нямат необходимите познания за работа в  Народното събрание.


Катя Христова отбеляза, че на България не й трябва парламент, който да възпроизведе трайната до момента тенденция - всяко ново Народно събрание да се захване с реформа на това, което е направил предишният парламент.   

Във видеото  вижте целият разговор, както и  включвания на репортерите на Bulgaria ON AIR от страната и чужбина. Вижте и какво каза по време на предаването  президентът Румен Радев, след като упражни правото си на глас. И още: Репортажи от страната за нагласите на хората в деня на изборите.

 

 

Коментари ( 0 )