Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Красимир Янков: Оттеглената оставка на Нинова ще има тежки последствия

Депутатът от БСП е на мнение, че чрез това действие тя е показала непоследователност

20.06.2019 | 20:43 Редактор: Зорница Костадинова
Красимир Янков: Оттеглената оставка на Нинова ще има тежки последствия

Не е правилно оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова. В политиката обществениците трябва да бъдат последователни, а нейното действие показа непоследователност, което ще има тежки последствия. 

Това заяви депутатът от БСП Красимир Янков по повод оттеглената оставка на лидера на левицата. Той допълни, че разделителната линия в БСП е между ръководството и партията, а на отминалия конгрес Нинова я е задълбочила. 

Според него чрез думите ѝ "бизнесмените да затворят портфейлите си" тя директно заявява, че има такива хора, но когато не се казват имена, си остават просто думи.

Янков посочи пред Bulgaria ON AIR, че не знае кого Нинова вижда като враг в и извън социалистическата партия, тъй като той вижда само опоненти.

"Надявам се в рамките на месец партията да се мобилизира. Трябва да бъдат оставени местните ръководства - те най-добре познават ситуацията в конкретната община. Очаквам от ръководството в най-скоро време да има базисна платформа за политиката на БСП като предложения към избирателя", отбеляза депутатът в студиото на "Денят ON AIR".

Относно излизането на БСП от парламента, той е категоричен, че това е било сериозна политическа грешка, защото ги е лишило от възможността да критикуват неправилни политически решения.

По темата за приетото на второ четене решение за партийна субсидия от 1 лев, Янков е на мнение, че това ще създаде сериозни затруднения във функционирането на БСП.

Притеснява го и финансирането на партиите от юридически и физически лица без лимит, защото трябва да има и прозрачност на тези дарения.

"Пътят на БСП е да се върне към темите за политиката и бъдещето, а не скандалите. Партията е нужна на българското общество", твърди депутатът.

Очаквайте видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК