Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

НФСБ: Заведенията, които нарушават обществения ред, ще бъдат затваряни

Глобите ще доведат до намаляване на шума по курортите, категоричен е Христиан Митев

19.06.2019 | 20:15 Редактор: Бойко Димитров
НФСБ: Заведенията, които нарушават обществения ред, ще бъдат затваряни

Заведенията, които нарушават обществения ред, ще бъдат затваряни. Това каза в "Денят ON AIR" депутатът от НФСБ Христиан Митев. Той е категоричен, че ако заведенията не изпълняват разпорежданията на МВР,ще търпят глоби между 5 и 12 хиляди лева.

Митев също така сподели, че малките заведения няма да имат проблеми, ако спазват закона, който гласи, че от 22:00 до 08:00 часа трябва да се пази тишина. Той бе категоричен, че новите мерки няма да доведат до отлив на клиенти.

"Надявам се, че не само глобите, но и всички мерки, предвидени в закона, ще доведат на намаляване на шума. Санкцията от 5 до 12 хиляди лева е за юридическите лица. За физическите е от 500 до 1000 лева. Заведенията се затварят, когато не изпълняват разпорежданията на Министерството на вътрешните работи. Срокът за запечатване за рецидив е 14 дни. Малките обекти няма да имат проблеми, ако спазват закона. Не вярвам да има отлив на клиенти. Целта ни е развитие на малкия и средния бизнес", каза Митев.

Той коментира и намаляването на партийните субсидии. Митев заяви, че подобен ход ще умъртви малките партии.

"Съвсем логично е, когато говорим за намаляване на публичните средства за партиите, да има и данъчно облекчение. НФСБ принципно е за намаляване на субсидията. Искаме обаче компенсаторен механизъм. По-малките партии са заплашени от изчезване заради субсидиите. Най-балансираният вариант е 5-6 лева за субсидия. Трябва да се направи сериозни дискусия за данъчното облагане. Да видим как да помогнем на най-бедните", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Очаквайте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК