Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Развален телефон между Борисов и Радев. Липсвала добра комуникация между институциите

Антоанета Христова и Любомир Стефанов коментираха темата

11.06.2019 | 20:40 Редактор: Зорница Костадинова
Развален телефон между Борисов и Радев. Липсвала добра комуникация между институциите

Премиерът Бойко Борисов заяви, че през последните дни е видял пълна подкрепа от президента към нещата, които прави ГЕРБ. Няколко часа по-късно обаче дойде писмо от президенстската институция, че няма такова нещо и президентът не подкрепя това, което прави правителството. 

Защо се получи това разминаване? Темата коментираха политическият психолог Антоанета Христова и политологът Любомир Стефанов.

Христова смята, че това е така заради лошата комуникация помежду им:

Едните имат нещо предвид, а другите се застраховат, казвайки нещо, което не е категорично прието като институционална теза. Много често отношенията между институциите се объркват заради това, че комуникацията между тях не е на необходимото ниво.

А относно срещата на Румен Радев с руския президент Владимир Путин, тя посочи, че можем да поздравим българския президент за държанието му.

Любомир Стефанов допълни в предаването "Денят ON AIR", че Радев започва да се държи като политик в европейска държава и Борисов може би оценява това. А благодарение на общуването с европейски политици като Макрон, Мей и др., му се бил разширил мирогледът.

По думите на психолога президентът има дълбоко схващане, че е опозиция на управляващата партия, а той трябва да е баланс между партиите.

"Не става въпрос дали Борисов и Радев се харесват. Президентът и министър-председателят на една държава трябва да комуникират помежду си. Говорим за диалог между институциите", посочи политологът пред Bulgaria ON AIR.  

По темата дали бившият шеф на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов би отишъл в друга партия и би ли нанесъл "удар" върху ГЕРБ, гостите са на мнение, че той чувства партията като свое дете и не би направил подобни неща.

А що се отнася до ситуацията в БСП, те смятат, че партията няма шанс да спечели местните избори.

Възможно ли е омбудсманът Мая Манолова да бъде следващият кмет на София? Антоанета Христова смята, че тя не желае кметското място. 

Вижте цялата дискусия във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК