Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ВМРО: Изборите показаха, че няма нужда от предсрочен вот

Няма сигнали за помирение с "Атака", обяви зам.-председателят на партията доц. Милен Михов

29.05.2019 | 20:09 Редактор: Бойко Димитров
ВМРО: Изборите показаха, че няма нужда от предсрочен вот

Резултатите от европейските избори са доказателство, че в момента България няма нужда от предсрочен вот. Това обяви заместник председателят на ВМРО доц. Милен Михов.

В "Денят ON AIR" той сподели, че за момента не се обсъжда излизането на "Атака" от малката коалиция. Михов допълни, че при предсрочни избори ВМРО може да вкара повече депутати отколкото има в момента.

"Резултатите от изборите показаха, че няма нужда от предсрочен вот. При предсрочни избори ВМРО има възможност да изпрати много повече депутати в парламента. Много интересно е, че Андрей Слабаков ще бъде евродепутат. Това означава, че гражданин с ярки обществени послания може да влезе в парламента. Евентуалното излизане на "Атака" от малката коалиция не е свързано с преориентирането на партията", каза Михов.

Зам.-председателят на ВМРО допълни, че в момента е много трудно коалицията да продължи да върви напред след острите изказвания на Волен Сидеров. Михов бе категоричен, че на този етап няма как трите партии да се помирят помежду си.

"ВМРО не търси конфликт с никого. Това го доказахме през последните години. Разбрахме се, че в какъвто и формат да се явят трите партии от "Обединени патриоти", ще продължим да имаме почтено и лоялно отношение помежду си. Утре трябва да анализираме какво сме постигнали на изборите. За съжаление лидерът на "Атака" зададе тон, който позволи на г-н Каракачанов да попита как ще продължим коалицията. Няколко дни поред виждаме, че няма сигнали за помирение и път към разбирателство", обясни Михов пред Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК