Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Кандидат от ВМРО: Българските евродепутати ще работят спрямо политическите си семейства

Кристиян Шкварек: Федерализацията на ЕС ще доведе до разпада му

22.05.2019 | 20:52 Редактор: Ивайло Николов
Кандидат от ВМРО: Българските евродепутати ще работят спрямо политическите си семейства

Няколко дни преди изборите за нов Европейски парламент, догадките за активността на гражданите и призивите за по-висока такава, кандидатът от гражданската квота на ВМРО Кристиян Шкварек заяви в студиото на "Денят ON AIR", че изборите не са услуга към обществото, която то да избере дали да ползва или не. Защото независимо, че човек може да реши, че няма да гласува, избори ще има.

По думите му всички европейски избори се отличават с едно у нас, а именно - те биват превземани от местни казуси и политически въпроси, а не се обръща внимание за какво всъщност гласуваме.

"Определя се бъдещето на цял един континент. Властта ще я има, независимо дали ще отидеш и гласуваш. Някой ще използва твоята власт, която ти като суверен даваш така или иначе", посочи Шкварек.

Кандидатът за евродепутат каза, че няма как да има пълно единение на всички български представители в Европейския парламент, въпреки че похвали станалото при гласуването на пакета "Мобилност".

"Ще гласуват и ще работят българските евродепутати спрямо политическите си семейства в Европейския съюз. Българският избирател трябва да погледне тъкмо това за какво гласува в момента, следователно идеите на кое политическо семейство би желал да види реализирани", добави още Кристиян Шкварек пред Bulgaria ON AIR.

Кандидатът за евродепутат коментира още, че според него в Европа трябва да има суверенни нации, защото обществата на континента са много различни, а федерализацията на Европейския съюз би довела до неговото разрушаване.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК