Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Армията не трябва да има полицейски функции, смята депутат от ГЕРБ

Напълно възможно е преговорите за F-16 да имат положителен резултат, посочи той
Публикувана: От:

Още по темата

 

"Закупуването на самолети F-16 е тема в развитие, надявам се, че преговорите се развиват положително. Фокусът трябва да е в това да имаме положителен резултат, какъвто е напълно възможен. Колкото повече се спекулира, толкова повече се вреди на това", каза в предаването "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.  

"Едно от предложенията на правителството е да се направи център за обучения в Долна Митрополия, това дава възможности за обучения в региона. На свой ред пък това е вариант и да си възвърнем част от вложените пари", коментира депутатът.

"Основен момент в позицията на правителството е да може да се поддържа и ремонтира самолет, без той да напуска страната", обясни Гаджев.

По думите му всичко зависи от това колко плавно вървят преговорите. 

"До 2023-2024 година може да сме завършили доставката. Почти всички самолети могат да дойдат в една година", допълни той.

"В момента служещите в армията могат да изпълняват различни мисии на територията на страната. С приемането на антитерористичния закон е разписано какви са правомощията им. С 10 милиона лева армията е субсидирала охраняването на границата", каза пред Bulgaria ON AIR Гаджев.

"Армията не трябва да има полицейски функции, тя може да подпомага полицията, но с ясен регламент", категоричен бе той.

От думите му стана ясно, че един от проблемите с храненето на служещите в армията е бил свързан със седалището на фирмата - такава от София осигурявала храна във Варна, което създавало казуси с организацията. 

Гаджев подчерта още, че в момента се наблюдава обрат - все повече хора кандидатстват за места в армията, като броят им продължава да расте.

Гледайте видеото.

Харесайте ни в страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 3 )
 • 3

  moronic-masonic

  18 май 2019 | 11:58

  До 2050-та цялата кретено-масонска зидария по света следва да стане на кайма заради измененията с планетата, които ще се разгърнат. Да измират масово заедно с целите си семейства по времето на тези процеси, от моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на вселената, едната от многото, в неговите.
 • 2

  moronic-masonic

  18 май 2019 | 11:56

  От икономическа гледна точка пък разграбената отвсякъде за последните 30 години кретено-масоно-милиционеро-мафиото-мутрено свинска *** следва да остане един град смехономика, останалото ***, след 10 години и натам пари за бютжети на *** от кура ще ги събирате, особено важи за общините в провинцията, малкия и средния бизнес следва масово да фалира, те няма как да може повече да издържат тази свинска тежест и безкрайни кражби и злоупотреби по всички етажи на системата, както и да запълват вечно всички дупки след тях.
 • 1

  moronic-masonic

  18 май 2019 | 11:53

  Армията след 15-20 години ще служи само и единствено да спасява хора в бедстващи райони заради планетарните изменения, до 2050-та цялта ви човешка реалност градена от нисшият ви егоистичен триизмерен ум следва да стане на пихтия.