Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ВМРО: Законът за неизбежна самоотбрана е победа срещу битовата престъпност

Обществото държи на тези промени, заяви депутатът Красимир Богданов

08.05.2019 | 20:57 Редактор: Бойко Димитров
ВМРО: Законът за неизбежна самоотбрана е победа срещу битовата престъпност

Законът за неизбежна самоотбрана, който бе предложен от "Обединени патриоти", е една победа срещу битовата престъпност. Това заяви в "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Красимир Богданов.

Според него досегашният закон е бил несправедлив спрямо хората, които са били жертви на посегателства. Богданов също така заяви, че очаква промените в закона да бъдат приети от Народното събрание и на второ четене.

"Това е една малка победа. Един от основните проблеми в България е борбата с битовата престъпност. Когато има посегателство над живота на човек или се влезе в имота му, той има право да защитава себе си и семейството си. Затова преди имаше присъди за атакувания човек, а не за нападателя. Законът бе несправедлив. Обществото показа, че държи на тези промени", каза той.

Депутатът допълни, че проблемът в коалицията с "Атака" и НФСБ са непреодолимите различия между партньорите. Той коментира и избора на Стево Пендаровски за президент на Северна Македония, като бе категоричен, че само по този начин страната ще продължи курса си на европеизация.

"Пожелахме успех на останалите партньори в коалицията, но поради непреодолими различия между другите две партии няма как да вървим напред. Нямаме големи противоречия - и трите партии подкрепиха закона за самоотбрана", каза Богданов пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК