Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Неврохирург: Трябва да бъдат изградени още центрове за лечение на тежко болни

Лекарите избягаха в чужбина заради липсата на пари у нас, категоричен е неврохирургът Венелин Герганов

25.04.2019 | 21:10 Редактор: Бойко Димитров
Неврохирург: Трябва да бъдат изградени още центрове за лечение на тежко болни

България се нуждае от още няколко специализирани центъра за лечение на тежко болни пациенти. Това обяви в "Денят ON AIR" неврохирургът Венелин Герганов от "Пирогов".

Той също така бе категоричен, че средствата за лечение на пациенти у нас се разпределят неефективно. 

"Причината да се върна в България е да допринеса за здравето на пациентите. Хирургията е взискателна специалност, в която човек трябва да е влюбен и да вярва в нея. Нашата дейност е да лекуваме по най-добрия начин. Трябва да бъдат изградени центрове за лечение на тежко болни. Средствата също така се разпределят неефкетивно. България има достатъчно добри лекари", каза Герганов. 

Неврохирургът допълни, че в момента има липса на лекари у нас, тъй като повечето медици са избягали в чужбина заради липсата на пари. 

"Медицината тук бе в лошо състояние заради проблемите с икономиката, инфраструктурата. Модерната медицина не е в противовес с класическата медицина. Ние имахме много добра школа по медицина, но хората избягаха. Трябва да бъдат изградени 2-3 центъра, в които да се извършват най-сложните манипулации. Те трябва да са оборудвани, за да може да се даде най-доброто на пациентите", разказа Герганов пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК