Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Депутат от БСП: ГЕРБ хвърля кал по останалите, за да се отърве от "Апартаментгейт"

Иво Христов повишава интелектуалните и политически качества в листата ни, категоричен е Александър Симов

25.04.2019 | 20:05 Редактор: Бойко Димитров
Депутат от БСП: ГЕРБ хвърля кал по останалите, за да се отърве от

ГЕРБ хвърля кал по своите политически опоненти, за да потуши напрежението около "Апартаментгейт". Това обяви в "Денят ON AIR" депутатът от БСП Александър Симов. Той също така бе категоричен, че аферата е осветила цялата схема, която е искала да види българският народ.

Симов допълни, че една от основните причини за подобни схеми е фактът, че у нас общинската власт прилича на средновековен клан, чиито членове няма как да бъдат сменени. 

"ГЕРБ се опитват да хвърлят кал по всички останали с идеята, че когато сцената стане напълно кална, техният номер ще мине. Българите знаят, че има къщи за гости, в които не можеш да влезеш, като турист. У нас им страшно много нередности, тъй като има цели кланове в общинската власт, които няма как да бъдат пренебрегнати. Съдебната власт вместо да протестира, да си даде сметка за практиките, които са я довели до тук. Хубавият ефект от "Апартаментгейт" е, че освети, това, което искаме да видим", каза Симов. 

Той също така допълни, че бившият шеф на кабинета на президента Румен Радев Иво Христов не е спуснат в листата на БСП.

"Лидерът на БСП предложи листа, а пленумът я пренареди. Платихме кървава цена, че полегнахме на идеята Делян Пеевски да стане шеф на ДАНС. Иво Христов се води от идеала си какво трябва да представлява левицата. Той не е спуснат. Присъствието му в листата вдига нейната интелектуални и политически качества. ГЕРБ иска да прокара идеята - щом ние сме в калта, и другите трябва да са там", каза Симов пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК