Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Медик: Лекарство за здравеопазването ни има, но е важно лечението да започне навреме!

Днес медицински сестри от Стара Загора отново излязоха на протест

24.04.2019 | 20:39 Редактор: Василена Василева
Медик: Лекарство за здравеопазването ни има, но е важно лечението да започне навреме!

Има ли лек за болното ни здравеопазване? Днес медицински сестри от Стара Загора отново излязоха на протест. Не вярват на обещанията за увеличение на заплатите, както и че отпуснатите средства ще стигнат до тях и ще бъдат разпределени по равно между всички медицински работници от държавните и от частните болници.

Протестът бе подкрепен и от специалисти по здравни грижи от Казанлък, Сливен, Крумовград, Златоград, Кърджали и София. Присъстваха и медицински специалисти от детски градини, училища и от частни болници. 

"Лекарство винаги има. То просто трябва да бъде приложено в необходимата доза. И мисля, че сега е най-подходящият момент това да бъде сторено", коментира в студиото на "Денят ON AIR" началникът на Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" доц. Васил Каракостов.

Той отбеляза, че е започнала реформа в сектора, за която таи надежди да бъде довършена.

"През последните 30 години се дават безброй идеи, никоя от тях обаче не бива свеждана до край. Трябва да има ясна и точна концепция за нещата, както и политическа воля", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR неврохирургът допълни още, че причината за това на практика се оказва страх и обслужване на определени интереси.

"Това обрича здравеопазването ни на неуспех. В целия свят бюджетите в секора стават все по-големи и по-големи, защото и проблемите в него са най-актуалните и за тях се харчат най-много пари", каза още доц. Васил Каракостов.

По думите му, в България на първо място е необходимо да се започне от преструктуриране на болничните заведения, тъй като сегашното им състояние не водeло до никак добри резултати в каквото и да било отношение.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК