Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Медик: Лекарство за здравеопазването ни има, но е важно лечението да започне навреме!

Днес медицински сестри от Стара Загора отново излязоха на протест
Публикувана: От:

Има ли лек за болното ни здравеопазване? Днес медицински сестри от Стара Загора отново излязоха на протест. Не вярват на обещанията за увеличение на заплатите, както и че отпуснатите средства ще стигнат до тях и ще бъдат разпределени по равно между всички медицински работници от държавните и от частните болници.

Още по темата

 

Протестът бе подкрепен и от специалисти по здравни грижи от Казанлък, Сливен, Крумовград, Златоград, Кърджали и София. Присъстваха и медицински специалисти от детски градини, училища и от частни болници. 

"Лекарство винаги има. То просто трябва да бъде приложено в необходимата доза. И мисля, че сега е най-подходящият момент това да бъде сторено", коментира в студиото на "Денят ON AIR" началникът на Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" доц. Васил Каракостов.

Той отбеляза, че е започнала реформа в сектора, за която таи надежди да бъде довършена.

"През последните 30 години се дават безброй идеи, никоя от тях обаче не бива свеждана до край. Трябва да има ясна и точна концепция за нещата, както и политическа воля", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR неврохирургът допълни още, че причината за това на практика се оказва страх и обслужване на определени интереси.

"Това обрича здравеопазването ни на неуспех. В целия свят бюджетите в секора стават все по-големи и по-големи, защото и проблемите в него са най-актуалните и за тях се харчат най-много пари", каза още доц. Васил Каракостов.

По думите му, в България на първо място е необходимо да се започне от преструктуриране на болничните заведения, тъй като сегашното им състояние не водeло до никак добри резултати в каквото и да било отношение.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )