Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Андрей Новаков: ГЕРБ си носи отговорността за "Апартаментгейт"

Тази акция не е спонтанна, категоричен е евродепутатът

24.04.2019 | 20:17 Редактор: Бойко Димитров
Андрей Новаков: ГЕРБ си носи отговорността за

ГЕРБ ще си понесе отговорността за скандала с "Апартаментгейт". Това обяви в "Денят ON AIR" евродепутатът Андрей Новаков. По думите му всеки един от партията, който е превишил правомощията си, и е нарушил закона ще си поносе последствията.

Новаков допълни, че няма как акцията "Апартаментгейт" да е спонтанна. Той бе категоричен, че уволненията, които последваха скандала, трябва да се случат и в останалите водещи партии, чиито членове също бяха хванати в нерегламентирани имотни сделки.

"Именно по времето на ГЕРБ бяха приети мерките за публичност за имотите. Ние показахме, че когато има проблем, трябва да се носи отговорност. Вижда се, че президентът има доста съмнителни моменти в автобиографията си, тъй че не можем да слушаме морални тези от него. Това трябва да започне да се случва и в другите политически партии. Очевидно е, че тази акция не е спонтанна. Единственото, което се случва от сутрин до вечер е да се разнасят компромати. Не знам как ще работим заедно с Елена Йончева, която всеки ден залива ефира с нападки и заяждания", каза Новаков.

Евродепутатът също така сподели, че 1/3 от следващият европарламент може да бъде съставен от хора с крайнодесни и екстремистки нагласи, което ще доведе до хаос.

"Никога, когато има грешки, не сме се отрекли от това. За 20 дни много хора се разделиха с позициите си. Чакаме да видим кога другите партии ще направят подобно нещо. Нямаме нужда от съвети от БСП как да движим икономиката на България. Има хора, които са изразходвали европарите за построяване на къща за гости. Една трета от следващия европарламент ще бъде излъчен от партии, които разчитат на популизма, екстремизма. Това създдава предпоставки за хаос", заяви Новаков пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК