Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Лидерът на "Екогласност": БСП ни избра за коалиционни партньори, защото сме най-лоялни

Емил Георгиев посочи, че битката срещу ГЕРБ ще бъде тежка

19.04.2019 | 20:51 Редактор: Зорница Костадинова
Лидерът на

Какви попречи в България да има широка лява коалиция? По темата в студиото на "Денят ON AIR" говори коалиционният партньор на "БСП за България" председателят на "Екогласност" Емил Георгиев.

"Екогласност" се е доказала като изключително лоялен коалиционен партньор на социалистите. Ние сме партньори с кауза във всички сфери на обществения въпрос. Ние сме предпочетени, защото сме се доказали във времето", заяви той в отговор на въпроса защо БСП са избрали тяхната партия.

Депутатът допълни, че социалистическата партия се е променила много и е започнала да взима изключително демократични решения.

По думите му листата им е много добра, като тя е съчетание на младост и хора с опит.

Във връзка със спечелването на евроизборите и техният основен опонент ГЕРБ, Георгиев посочи:

"Ще бъде тежка битка и насреща имаме един противник, който няма да жали нищо да запази първата позиция, защото ако не спечелят тези избори, пътят към безсрочните избори е отворен". 

Според него за първи път на евроизбори залогът е толкова голям, защото хората вече са отвратени от политиката.

Лидерът на "Екогласност" сподели, че за него е чест да бъде в евролистата, независимо, че е на 17 място.

Той допълни пред Bulgaria ON AIR, че той и неговите колеги ще дадат всичко от себе си да спечелят поне още 6 места в европарламента.

Депутатът коментира и темата за кражбата на електроенергията, като заяви, че кражбите са съществена част от увеличаването цената на тока, а сегашното правителство се оправдаваме само с обичайните заподозряни - циганите.

Гостът на Ганиела Ангелова допълни, че крадат преди всичко хората с големи финансови възможности и даде примери за това.

 Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК