Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Сътресения в БСП няма, в партията всеки има право на глас, заяви Таско Ерменков

Не сме съгласни с политики, защитаващи олигархията, каза той пред Bulgaria ON AIR

18.04.2019 | 20:18 Редактор: Василена Василева
Сътресения в БСП няма, в партията всеки има право на глас, заяви Таско Ерменков

"Това, което се случи по време на Националния съвет на БСП преди няколко дни, беше просто едно строго спазване на правилата за подреждане на листата за евроизборите. Предложенията бяха приети три месеца преди да се състои пленумът и в тях беше ясно посочено, че изпълнителното бюро ни предоставя варианти, които ние имаме право да подредим и допълним. Корнелия Нинова не е била бламирана". Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Таско Ерменков.

Припомняме, че след представената листа на БСП за евроизборите, Националният съвет на партията оспори предложенията на лидера Корнелия Нинова и кандидатите, които тя издигна и направи промени в листата. Благодарение на тях Сергей Станишев успя да намери място сред кандидатите за евродепутати.

"БСП винаги е била проевропейска партия. Ние винаги сме разглеждали България като част от Европа. И никога не сме били съгласни с политики, защитаващи олигархията за сметка на средния европейски гражданин", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR Ерменков отбеляза още, че левицата не е и никога не е била разделена. 

"БСП винаги се е славела с това, че всеки неин член има право свободно да изразява мнението си. Горди сме, че можем да чуем различните гледни точки и да ги оценим. Именно в това се крие силата ни и вероятно ни е съхранило през годините", подчерта гостът на Ганиела Ангелова.

"Ние сме единствената партия, която е управлявала държавата в продължение на 40 години и продължава да участва в управлението ѝ дори като опозиция", каза още червеният депутат.

Вижте повече във видеото!

Харесайте ни във Facebook ТУК.