Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Страни в България имат изгода да ни омаскарят, подчерта проф. Николай Проданов

Трябва ни нов столичен затвор, изтъкна още той

22.03.2019 | 20:31 Редактор: Иван Берберов
Страни в България имат изгода да ни омаскарят, подчерта проф. Николай Проданов

Според доклада на държавния департамент на САЩ усещането за безнаказаност в България остава. Документът твърди, че магистратите ни се поддават на политически влияния. 

"Този доклад е инструмент на американската вътрешна и външна политика. Ние в България знаем най-добре как стоят нещата с борбата срещу престъпността. Злоупотребява се с това, че България е съдена в Европейския съд за правата на човека. Но статистиката показва, че от година на година стоим все по-добре в Съда. Тази институция има тежки стандарти, които затрудняват много европейски държави", отбеляза зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов в "Денят ON AIR". 

Според него един от основните проблеми с трактовката на тези доклади е, че понякога авторите им пишат много неадекватна информация. 

"Тези лъжовни сведения се подават от страни вътре в България, които искат да ни омаскарят, да ни злепоставят. Те имат и финансови интереси. Не е ясно кой обработва този тип информация. Силно се надявам да има ефективни присъди за заслужилите ги. Оплакванията на последните задържани, като Баневи и Иванчева, от арестите са част от добре подредена постановка. Трябва да мислим за построяването на нов затвор в София. От стратегическа важност е. Ще ми се да стане възможно най-бързо, но това ще струва страшно много пари", посочи проф. Проданов пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте ни във Facebook ТУК