Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Парламентарна криза няма! Няма резон в обвиненията на БСП, заяви Борис Ячев

Корупцията може да бъде преборена с промяна на начина на мислене, отбеляза депутатът от НФСБ

14.03.2019 | 20:36 Редактор: Иван Берберов
Парламентарна криза няма! Няма резон в обвиненията на БСП, заяви Борис Ячев

Според лидера на БСП Корнелия Нинова новата управляваща коалиция е между ДПС, ГЕРБ и "Обединени патриоти". Социалистите продължават да бойкотират работата на парламента като не влизат в пленарна зала. Към тях се присъединиха и депутатите от "Воля" на Веселин Марешки. Има ли претекст за парламентарна криза?

"Нинова търси поредното оправдание за липсата на партията ѝ в Народното събрание. В болшинството гласувани законопроекти много рядко се вижда подкрепа от депутатите от ДПС. Последните седмици парламентът е спокоен. Няма популистки изказвания. Свърши се доста оперативна работа. Няма резон в обвинението на Нинова, че новата управляваща коалиция е ГЕРБ, ОП и ДПС. Коалиционното споразумение между "Патриотите" не задължава партията да се явява заедно на евроизборите или местните избори. От НФСБ ще се явим самостоятелно на изборите", подчерта депутатът от НФСБ Борис Ячев. 

Темата на разговора в "Денят ON AIR" обхвана и опрощаването на дълговете на Главното мюфтийство. Според госта трябва да се търсят други механизми за погасяването на дълговете им. "Може да се постигне отсрочка. Има законови методи за преговаряне с Мюфтийството. Отсрочката може да е от 5 до 10 години. Това е абсолютно нормално и честно", посочи Ячев. 

"Не виждам индикации за парламентарна криза, въпреки напускането на "Воля". Всички точки от деня бяха разгледани. Кворум ще има. Не се притесняваме. В следващата седмица ще има разговори с парламентарната група на "Воля". Ще установим кое ги е накарало да напуснат. Нашата парламентарна комисия прие въвеждането на часове по антикорупция във всички степени на образованието. Започнаха да се въвеждат експериментално часове по антикорупционно мислене за 7, 8, 9 клас. Децата подхождат с интерес. Корупцията може да бъде преборена с начина на мислене", категоричен бе народният представител пред Bulgaria ON AIR. 

Вижте повече във видеото!

Харесайте ни във Facebook ТУК