Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Новата управляваща коалиция е ГЕРБ, ДПС и ОП, заяви Николай Цонков

Не искаме да участваме в приемането на лобистки закони, категоричен е депутатът от БСП

06.03.2019 | 21:17 Редактор: Иван Берберов
Новата управляваща коалиция е ГЕРБ, ДПС и ОП, заяви Николай Цонков

Ветото на президента Румен Радев за промените в изборния кодекс падна. Депутатите от БСП продължават да бойкотират работата на парламента, не влизайки на заседания. 

"Подозирам сделка между ГЕРБ и ДПС. Нас ни нямаше в парламента, защото сме категорични при какви обстоятелства ще се върнем. С падането на ветото на президента се видя, че има ново управляващо мнозинство – ГЕРБ, ДПС и "Обединени патриоти". Най-вече ГЕРБ и ДПС, и то особено в полза на ДПС. Те постоянно правят сделки помежду си. В петък ГЕРБ ще върнат услугата като подкрепят закона за вероизповеданията. Така ще се опростят много пари на мюфтийството", заяви депутатът от БСП Николай Цонков в "Денят ON AIR".  

Той подчерта, че социалистите не искат да участват в подобно статукво в Народното събрание. 

"Не искаме да участваме в приемането на популистки и лобистки закони. Ще направим своите предложения за нов състав на ЦИК. Надяваме се на честни избори. Искаме Избирателният закон да остане във вида, в който е бил. Следващите парламентарни избори ще бъдат съвсем скоро. Ние продължаваме да се срещаме с хората. Законодателната власт е само част от длъжността на народния представител", посочи още гостът на Bulgaria ON AIR. 

Харесайте ни във Facebook ТУК