Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Трети пол не съществува! Анкетата, обиколила училищата, е недоразумение, посочи патриот

Брошурите са били предвидени за кабинетите по СПИН

28.02.2019 | 20:49 Редактор: Василена Василева
Трети пол не съществува! Анкетата, обиколила училищата, е недоразумение, посочи патриот

Трети пол не съществува. Всеки натиск от страна на световните либерали върху правителствата и международните организации той да бъде признат, противоречи на човешката природа. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от "Обединени патриоти" д-р Калин Поповски по повод скандалната анкета по темата "трети пол", която обиколи редица български училища.

Тя бе спусната от Еврокомисията в учебните заведения във всички страни членки на ЕС. Самата брошура няма общо с "джендър" проблемите. Нарича се "SELFIE за учители" и се попълва от учителите и учениците. А целта ѝ е да даде възможност на училищата да оценят начина, по който използват цифровите технологии в преподаването и ученето. В края на десетките въпроси обаче има персонални графи за всеки, който попълва анкетата, и в тях в прозорчето "пол" са посочени възможните отговори - "мъж", "жена", "друго", "предпочитам да не казвам".

"След като разговарях със зам.-министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков стана ясно, че въпрсните брошури не са били предвидени изобщо за училищата. Те са били изготвени за анонимно раздаване в кабинетите по СПИН. Изглежда е допусната някаква грешка в локалните РЗИ-та на определени области", отбеляза д-р Поповски.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът от "Обединени патриоти" коментира още темата за Изборния кодекс. Той бе категоричен, че не бива да се драматизира излишно и е много по-важно да се обърне внимание на истински важните неща.

"Преференциите трябва да бъдат върнати. Повече от половината гласоподаватели у нас са използвали за първи път да могат да гласуват и с преференции. Аз самият съм избран по този начин. Подобен вариант е разумен и рационален", каза още Калин Поповски.

Харесайте ни във Facebook ТУК.