Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Проверките на морските плажове са целогодишни, поясни Василка Цанева

Съдействието на гражданите с оплаквания и сигнали е важно за нас, посочи още тя

22.02.2019 | 21:05 Редактор: Иван Берберов
Проверките на морските плажове са целогодишни, поясни Василка Цанева

Макар и сега да ни се струва далеч, лятото все пак се задава. Как върви подготовката на морските плажове за летния сезон? 

"Извършват се проверки на всички 237 морски плажове. Извършваме проверки както насрочено, така и внезапно. Разчитаме на сигнали. Тази година сигналите са по-малко от миналата. При първа възможност реагираме при оплакване. Проверките се правят целогодишно, а не само преди летния сезон", обясни началникът на отдел "Контрол на концесионната дейност" към Министерството на туризма Василка Цанева. 

Гостът на "Денят ON AIR" отбеляза, че отделът следи изпълнението на задълженията на концесионерите и ако има някакъв проблем – събира неустойки. 

"През 2018 г. неохраняемите плажове бяха 85 и 3 за природосъобразен туризъм. Тази година неохраняемите плажове ще бъдат 82. Целта ни е да са възможно най-малко. Когато са неохраняеми освен, че са опасни, са и в ущърб на държавата. Глобите са адекватни. Всяко нарушение налага отделна глоба. Колкото по-стриктни сме с налагането на наказанията, толкова по-малко нарушения ще има. Съдействието на гражданите е от голямо значение за нас – подаването на сигналите е важно", подчерта Цанева пред Bulgaria ON AIR. 

Харесайте ни във Facebook ТУК