Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Пламен Христов, "Воля": Българските политици не ги е срам от нищо

Депутатът смята, че у нас много лесно се сменят позициите
Публикувана: От:

Още по темата

 

В последните седмици народните представители гласуваха промени в Изборния кодекс и първо решиха, че няма да сменят състава на ЦИК за предстоящите избори за Европейски парламент. След много възражение срещу увеличения праг за преференции, липсата на машинно гласуване и оставането на ЦИК и след мандата ѝ, управляващите направиха завой и сега изборните правила отново ще се сменят, а нова ЦИК ще има.

Пламен Христо в "Воля" коментира в студиото на "Денят ON AIR", че управляващите добре са направили с обръщането на своята позиция. По думите му обаче, именно заради такива чести смени на мнения и позиции рейтингът на парламента е толкова нисък.

"Българските политици не ги е срам от нищо - не ги е срам да се извъртат в позицията си без каквито и да било стеснения. Срамно е. Това уронва авторитета на българския парламент. Аз, а и не само аз, се срамуваме, че сме народни представители", каза Христов.

Пред Bulgaria ON AIR той коментира и излизането на БСП от пленарната зала. Според депутата от "Воля" това е безотговорна постъпка и позицията на социалистите е недостойна. Христов обаче е сигурен, че Нинова и колегите ѝ ще си намерят причина да се върнат в парламента.

Пламен Христов говори и за предстоящите еврозибори, като подчерта, че лидерът на партията Веселин Марешки ще е водачът на тяхната листа, но кой ще бъде втори - не се знае.

Депутатът беше категоричен, че "Воля" е показала какво може и какво прави в българския парламент, както и че от партията се надяват на двама представители в Европейския парламент.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )