Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Глас от ВМРО: Обединението в малката коалиция трябва да се запази!

Обвиненията на БСП са несъстоятелни, коментира Милен Михов пред Bulgaria ON AIR
Публикувана: От:

Още по темата

 

Във висящ развод ли е малката коалиция? Само преди два дни от НФСБ обявиха, че ще се явят самостоятелно на изборите за Европейски парламент, а бившият вицепремиер Валери Симеонов ще е водач на листата. Областните организации единодушно са подкрепили номинацията на лидера, като зад нея е застанала и партия "Средна европейска класа", която също като НФСБ е част от "Обединени патриоти".

По-рано днес Симеонов коментира, че Патриотите ще продължат да са във висящ развод, докато това не влезе в остър разрез с разбиранията и програмата на НФСБ.

"ВМРО е организация с изключително дълъг опит. Ние гледаме с поне едни избори напред. И продължаваме да поддържаме тезата, че обединението трябва да се запази", подчерта в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО доц. Милен Михов.

По думите му всички обвинения на БСП, че мнозинството на "Обединените патриоти" и ГЕРБ колаборират с ДПС, са несъстоятелни. 

Пред Bulgaria ON AIR доц. Михов коментира още темата със скандалната анкета, в която българските ученици над 9 години трябва да отбележат пола си.

"Подозирам, че е имало и техническа възможност, и правно основание в рамките на нашата Конституция този въпрос да се изчисти. И безспорно трябва да бъде потърсена отговорност на служителите в МОН", каза гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Анкетата е част от платформата на Еврокомисията за дигитализация на образованието SELFIE, която се разпространява в 28 страни членки на Евросъюза, в т.ч. и у нас. Вариантите за отговор на въпроса за пола в анкетата са 4 – "момче“, "момиче“, "друго" и "предпочитам да не казвам". Над 900 български училища до момента са попълнили анкетата.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте ни във Facebook ТУК.

Коментари ( 0 )