Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Приемът на Северна Македония в НАТО е правилната стъпка, твърди историк

Спас Ташев: Имаме интерес да сме в един лагер, а не да се противопоставяме
Публикувана: От:

Още по темата

 

Депутатите подкрепиха присъединяването на Северна Македония към НАТО. На ратификацията на протокола към Северноатлантическия договор присъства и представителят на македонското Народно събрание Талат Джефери.

Според историка Спас Ташев е трябвало дори да сме първата страна подкрепила Македония.

"Дали приемът на Северна Македония в НАТО е правилната стъпка - разбира се, че е. България е член в НАТО и имаме интерес да сме в един лагер, а не да се противопоставяме", категоричен беше д-р Спас Ташев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му Зоран Заев безспорно е дипломат, който умее да постига своите цели и да гали егото на други балкански ръководители. 

Той е на мнение, че Северна Македония няма потенциал сама да извърви своя път за завръщането към корените ѝ и България може да изиграе водеща роля това да се случи, но политиците ни не са подготвени за този процес.

Пред Bulgaria ON AIR историкът обясни, че част от българите в Македония споделят, че се чувстват потиснати, дискриминирани и не виждат гаранция за правата си. Според него България трябва да предприеме целенасочени действия, с които да повлияе на процесите в съседката ни.

По думите му държавата ни трябва да помисли за подкрепянето на разпространението на българските медии в Северна Македония, защото чрез средствата за масова информация се насаждат антибългарски чувства у македонците.

Гледайте видеото с целия разговор.
Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )