Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Атанас Стоянов, ВМРО: Джамбазки е нашият фаворит за водач на листата на евровота

Депутатът е категоричен, че това е най-активният български представител в ЕП

20.02.2019 | 20:36 Редактор: Ивайло Николов
Атанас Стоянов, ВМРО: Джамбазки е нашият фаворит за водач на листата на евровота

Три месеца остават до изборите за нов Европейски парламент, а една от най-сериозните полемики е свързана с това дали "Обединени патриоти" ще се явят отново обединени пред избирателите.

Към този момент "Атака" и НФСБ изглежда не са толкова положително настроени към това, а народният представител от ВМРО Атанас Стоянов каза в студиото на "Денят ON AIR", че именно тяхната партия е тази, която винаги е поддържала тезата, че явяването на патриотичните формации на тези избори трябва да е общо. Но подчерта, че в коалиционното им споразумение няма клауза за това.

"ВМРО показва, че търсим оптималния вариант да бъдем заедно. От другата страна или няма чуваемост, или има някакви дребни хитринки, което взривява добрата атмосфера. Драма няма", настоя той.

Стоянов обаче е категоричен, че патриотичният сектор у нас трябва да има представители в Европейския парламент. 

Пред Bulgaria ON AIR народният представител от ВМРО посочи Ангел Джамбазки като човека, който трябва да води листата, въпреки че останалите лидери в "Обединени патриоти" не го припознават.

"Той показа там, че не е европейският депутат на ВМРО, той е българският депутат в Европейския парламент. Това беше българското острие, което показа, че беше активно не само в медиите, а с действия промени много неща", подчерта още Атанас Стоянов.

Той допълни, че Джамбазки е силен фаворит, защото е бил най-активният български представител в ЕП и е сред десетте най-активни от цяла Европа.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК