Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Филмът "Околобългарско" - за обикновените хора, проблемите им и решенията

Авторите Антонио Йорданов и Виктор Цолов казват, че човек може и да действа, не само да мрънка

15.02.2019 | 20:56 Редактор: Ивайло Николов
Филмът

Младите български студенти Антонио Йорданов и Виктор Цолов обиколиха страната, посетиха много места, срещнаха се с много хора, за да осъществят своята инициатива "Околобългрско".

Срещите си с различни хора те запечатаха на лента и така осъществиха своя късометражен документален филм, в който разказват за хората, които не са се оплаквали от проблемите в своите населени места, но са предприели действия и мерки, за да ги разрешат.

Двамата са категорични, че политиците могат да разрешат много проблеми, знаят как да го направят, но не го правят, защото имат лични интереси от това.

Антонио Йорданов обясни в студиото на "Денят ON AIR", че целта на тяхната инициатива е именно връщане на надеждата у хората, а това става именно с показването на добрите примери.

"Има страшно много будни и активни хора, които са готови да направят много за България и най-малкото - да направят родното си място по-добро място за живот", разказа той.

Виктор Цолов пък допълни, че много хора са песимисти, но има и такива, които са взели нещата в свои ръце.

"Някои хора разсъждават по следния начин. Виждаме, че има тук някакви проблеми, трябва по някакъв начин някой да ги разреши. Не искаме да ги изоставим", поясни той пред Bulgaria ON AIR

Цолов е категоричен и в още нещо: "От мрънкането няма смисъл".

Антонио Йорданов добави, че каузата им е събрала много подкрепа и вече много хора се свързват с тях и питат с какво могат да помогнат, а Виктор Цолов допълни, че филмът "Околобългарско" е едва първата крачка от това, което са започнали да правят.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК