Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Битки от типа "Банов срещу Йончева" ще гледаме още много, казват експерти

Георги Киряков и Евелина Славкова коментират политическите сблъсъци

01.02.2019 | 20:19 Редактор: Ивайло Николов
Битки от типа

Министърът на културата Боил Банов и депутатът Елена Йончева вече са дали обяснения в прокуратурата по случая "Ало, Банов съм". Малко след това министърът беше и на парламентарен контрол в Народното събрание. Той категорично отказа да каже какви данни е дал на разследващите. Културният министър все още не е завел дело срещу Йончева заради записа, който тя изнесе и за който твърди, че уличава Банов в опит да спести 700 000 неустойка на частна фирма.

Социологът Евелина Славкова и политологът Георги Киряков коментираха в студиото на "Денят ON AIR", че по този случай все още има много неясноти и че са останали много въпроси без отговор.

"Общият поглед естествено е свързан с изборите. Естествено е в момента опозицията, в лицето на БСП, да търси отваряне на повече фронтове срещу управляващите", каза Киряков. 

Евелина Славкова пък беше категорична, че казусът "Ало, Банов съм" определено няма да приключи скоро.

"Видно е, че не се изпълни желанието на БСП за много остър удар към ГЕРБ, защото ГЕРБ в същото време успяха да намерят аргументи, с които да реагират", допълни социологът пред Bulgaria ON AIR.

Според Славкова е видно още от сега, че битката за евроизборите ще бъде много сериозна и че определено този скандал няма да бъде последен.

Тя допълни, че и двете основни партии преплитат евровота във вътрешнополитическа плоскост и не се говори въобще за важността на тези избори за бъдещето на Европейския съюз.

Политологът Георги Киряков пък допълни, че от изхода на изборите през май зависят много неща за политическото бъдеще на страната дори победата да е в едната посока само с един глас. 

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК