Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Борисов не критикувал ГЕРБ, мобилизирал ги, смята Димитър Главчев

Социологическите проучвания не са толкова важни, посочи депутатът от ГЕРБ

23.01.2019 | 20:21 Редактор: Тодор Петров
Борисов не критикувал ГЕРБ, мобилизирал ги, смята Димитър Главчев

Нищо ново няма в това, което каза лидерът на ГЕРБ. Винаги са били ясни условията, при които работи всеки един от членовете. Никога не е обещавано да се заемат постове или да се излиза от общоприетите норми.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев пред Bulgaria ON AIR, коментирайки думите на Бойко Борисов, че ще светне синята лампа на членовете на ГЕРБ, ако на тях не им светне червената.

Той не се съгласи с тезата, че Борисов се е карал на членовете на ГЕРБ. Според Главчев лидерът на партията е припомнил условията, по които се работи в ГЕРБ и думите му са били с цел мобилизация.

Главчев посочи, че в БСП били по-добри в спекулациите и произвеждането на новини, които често се отклонявали от истината. Има няколко национални катастрофи, когато от БСП са управлявали, подчерта той.

"В малките населени места хората знаят кой какво е направил. Има голямо чувство на липса на справедливост в обществото. Хората и затова са апатични политически. Политиците трябва да служат за пример", каза още Главчев в "Денят ON AIR ". 

Последните социологически проучвания дават малка разлика между ГЕРБ и БСП преди изборите за Европейски парламент.

"Социологическите проучвания не са толкова важни. Който плаща, той поръчва музиката. В доста социологически проучвания виждаме точно това. Ние залагаме на гражданския диалог", коментира Димитър Главчев.

Народният представител от ГЕРБ изказа своето мнение и по въпроса с поредната доза напрежение в малката коалиция "Обединени патриоти", след като от НФСБ обявиха, че прекратяват преговорите с ВМРО за общо явяване на евроизборите.

"Трябва да направим разлика на каква плоскост разглеждаме стабилността на коалицията. Виждате, че е стабилна коалицията. Много ще е тъжно, ако Каракачанов, Сидеров и Симеонов не намерят общия език", заяви Главчев.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК