Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Голяма част от ромите у нас се интегрират, смята Александър Сабанов

След случая във Войводиново: Едва ли ще се стигне до етническо напрежение, отбеляза депутатът от ВМРО
Публикувана: От:

Ромска интеграция или дезинтеграция? 33-годишният Валентин Димов, който беше пребит от двама роми в пловдивското село Войводиново, беше изписан от болницата. 

Още по темата

 

Младият командос постъпи в лечебното заведение със счупена лява скула. След успешна операция той вече е вкъщи и се възстановява.

"Въпреки опитът да се породи етническо напрежение след случилото се, не мисля, че ще се стигне до там. По-голяма част от ромите у нас не приемат подобни действия, извършени от тяхната общност. Когато живееш в гето обаче, тръгне ли един, тръгват всички", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Александър Сабанов.

Инцидентът във Войводиново предизвика недоволството на жителите на селото. Те излязоха на няколко последвателни протеста с искания за адекватни и справедливи наказания на нападателите роми, както и за разчистване на селото от незаконните постройки и незаконно пребиваващите. Към протестите на хората се присъединиха и стотици военнослужещи.

Двамата братя роми, пребили командоса, са в ареста. Ако бъдат признати за виновни, ги грози затвор до 3 години за по-малкия, който е непълнолетен и до 10 години за по-големия.

"Не бива да поставяме всички под общ знаменател обаче. Има много роми в България, които се интегрират в обществото. Аз съм родом от Силистра, където живеем мирно и спокойно хора от различни етноси. Имам приятели роми, които са съвестни граждани, плащат си данъците, живеят в изрядни узаконени къщи", подчерта още Александър Сабанов пред Bulgaria ON AIR.

Коментари ( 1 )
  • 1

    Стоян Хлебаров

    17 яну 2019 | 20:51

    Политическо поръчково изказване на съмнителна калинка на ВМРО,целящо да приспива българите да не протестират,за да се запази управлението на сегашната политическа мафия!