Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Задължителни санкции при посягане срещу армията или полицията

Не може една част от обществото ни да не плаща данъци, настоя издателят Иван Гранитски

15.01.2019 | 20:46 Редактор: Ралица Братанова
Задължителни санкции при посягане срещу армията или полицията

Група интелектуалци написаха писмо до премиера Бойко Борисов, в което настояват той да подкрепи Красимир Каракачанов и да бъдат предприети мерки срещу посегателства над обикновени български граждани.

Поводът бе изказването на вицепремиера, в което той заяви, че "ромите в България са станали изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа", след като двама мъже от ромски произход пребиха военнослужещ.

"Политическите партии използват изборите, за да ухажват това население, след това ги забравят. След като са граждани на тази държава, редно е да бъдат равноправни и в задълженията. Не може една част от обществото ни да не плаща данъци и да поставя другата част в неравноправно положение", коментира издателят Иван Гранитски в студиото на "Денят ON AIR".

Той беше категоричен, че е крайно време институциите да започнат да си вършат работата. Според него трябва да бъде въведен образователен ценз и тези, които нямат образование, да не могат да получават социални помощи. 

"Ние подкрепихме институцията вицепремиер и министър на отбраната. Днес той е Красимир Каракачанов, утре може да е Иван Иванов, важно е да се уважава институцията. Важно е да се знае, че когато се посегне на армията или полицията, има санкция", обясни издателят пред Bulgaria ON AIR.

По неговите думи, ако има контрол в Министерството на вътрешните работи, Социалното министерство и Министерството на образованието и науката, няма да се случват такива неща. 

Гледайте видеото.