Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Журналист: През 2017 г. 70 хил. в САЩ са умрели от наркотици, внасяни от Мексико... стената е нужна

Темата коментира Огнян Дъскарев
Публикувана: От:

Американският държавен глава Доналд Тръмп заяви, че е възможно да обяви режим на извънредно положение в страната и "съвсем бързо" да построи стена по границата с Мексико.

Още по темата

 

Тръмп увери, че за това не му е нужно одобрението на Конгреса. При това той не изключи и възможност да се договори с Горната Камара.

Правителството на САЩ частично не работи от 22 декември, т.нар. "shut down", заради което демократите-конгресмени отказват да приемат бюджет, в който да се предвидят и петте милиарда, които президентът иска за строителството на стената с Мексико.

Според журналиста Огнян Дъскарев речта на Тръмп пред американците е била напълно очаквана, но в същото време неочаквани са били цифрите, казани от президента.

"Фактите са, че за последните 2 години 266 хил. незаконни имигранти са били задържани по границата с Мексико. Тези 266 хил. души са извършили 100 хил. нападения срещу американци. Има 30 хил. сексуални нападения от незаконни имигранти, 4000 американци са убити от имигранти. Всяка седмица умират 300 американци от наркотици, внасяни от мексиканската граница. Около 70 хил. души са умрели от наркотици през 2017 година", допълни експертът в "Денят ON AIR".

По думите му Тръмп иска 5,7 млрд. долара, които трябва да бъдат отпуснати от Долната Камара.

"Тук проличава доста голямото лицемерие на американската левица. 2019 година, когато Обама беше президент, Горната и Долната Камара гласуваха за стена в Мексико. Сега обаче се гласува "против", защото Тръмп иска стената", сигурен е журналистът.

 

Коментари ( 0 )