Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Роми пребиха военнослужещ: Каракачанов зове за мерки спрямо етноса

Според Борис Вангелов темата за тези общности трябва да е надпартийна
Публикувана: От:

Още по темата

 

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов посети село Войводиново, след като група роми нападнаха военнослужещ. Той заяви, че търпимостта на обществото се изчепва и е необходима цялостна програма за решаване на "ромския въпрос". Какви мерки трябва да съдържа една национална програма за проблема с ромите?

Пред Bulgaria ON AIR темата коментира депутатът от ВМРО Борис Вангелов.

"30 години тази общност е абсолютно маргинализирана и изоставена на собственото си самоуправство и за това, че за нея няма закони, има само права и няма задължения. Тук става въпрос за една етническа група, която е част от една социална общност, която застрашава сигурността и живота на българските граждани" заяви депутатът от ВМРО Борис Вангелов в предаването "Денят ON AIR".

По неговите думи държавата трябва да се намеси и да се предприемат мерки.

Една от промените, които той смята, че трябва да се приемат, е да се държи повече на образованието. Според него е необходимо да се следи ромските ученици да не напускат училище и ако това се случи, социалните им помощи да бъдат спирани, както и когато родителите на децата отказват да работят. По неговите думи въвеждането на трудови войски също би имало полза.

"Много е важно тези мерки да получат подкрепа от всички партии. Темата за тези общности трябва да е надпартийна. Темата за армията пак трябва да е надпартийна", смята депутатът.

Вангелов сподели, че се надява извършителите на нападението срещу българския военнослужещ да получат максимални присъди.

"Ние сме толерантни хора. Ние сме мъдър народ, това го казват и други хора. Но и ние имаме праг на нерви", заяви на финал депутатът.

Гледайте видеото.

Коментари ( 0 )