Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Йоана Буковска-Давидова с иновативен моноспектакъл с добавена реалност

Този проект е бомбардировка на всички човешки сетива и емоции, сигурна е актрисата

28.12.2018 | 20:45 Редактор: Велислав Филипов
Йоана Буковска-Давидова с иновативен моноспектакъл с добавена реалност

Йоана Буковска - Давидова подготвя първия в кариерата си моноспектакъл - "Променяне". Проектът е драматизация по книгата "Промяна" на актрисата Лив Улман и отбелязва едновременно нейния 80-годишен юбилей (на 16 декември) и 100 - годишнината от рождението на режисьора Ингмар Бергман.

"Променяне" е един от първите театрални спектакли в Европа с добавена реалност.

Любопитното е, че спектакълът "Променяне" излиза 18 години след премиерата на емблематичната постановка на театър 199 - "Есенна соната" по Ингмар Бергман, в която Йоана Буковска дебютира като професионална актриса в ролята на Хелена.

"Осмелих се да направя този моноспектакъл, исках да го направя така, че споделянето на най-човешкото и най-приказното в живота ни дава смисъл да сме тук. На базата на всичките тези цифри, интереси и този материализъм ние забравяме, че всички сме едно и имаме еднакви интереси, надежди, мечти", обясни Йоана Буковска-Давидова в "Денят ON AIR".

По думите ѝ моноспектакълът е една бомбардировка на всички сетива и емоции в човека.

"Ние разработихме специално приложение, което зрителите могат да изтеглят преди да влязат в залата. Така те - с личния си смартфон, могат да участват в самия спектакъл. Ние се целим в емоциите и съпреживяването", категорична е тя.

Актрисата е сигурна, че този проект се опълчва на целия този мрак, обгърнал днешния свят.