Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Воля": Парите за армията – нужни, но не приоритетни

Машините за електронно - морално остарели, месец след купуването им, заяви депутатът Пламен Христов

13.12.2018 | 20:45 Редактор: Иван Берберов

Партия "Воля" продължава да се опълчва срещу държавните средства, отделяни за въоръжаване на армията. От последните няколко дни стана ясно, че се отпускат 247 млн. лв. допълнително военните ни сили. 

"Парите за армията са нужни, но едва след като се решат проблемите в образованието, здравеопазването, пенсионното осигуряване. Никога не сме казвали, че пари за армията не са нужни. Но те не са приоритетни. Борисов обяви, че преди време са закупени бойни машини без оръжия. Проектите за военизирането на армията се случват без яснота и на тъмно", отбеляза депутатът от "Воля" Пламен Христов.

Той посочи в ефира на "Денят ON AIR", че партия "Воля" е попитала Красимир Каракачанов, ако се наложи да бъде спряна процедурата по доставка на храна за армията, кой ще бъде новият доставчик. 

"Ако няма нов, това значи ли, че досегашният е оперирал по същите правила като предишния. Стана ясно, че не, тъй като той се е сменил. Отново всичко е потопено в неяснота", изтъкна народният представител пред Bulgaria ON AIR. 

Днес президентът Румен Радев предложи камери да снимат изборния процес в секциите, като метод за противодействие на измамите. 

"Видеонаблюдението в изборните секции е предложение на партия "Воля" още от февруари месец. Сега то се предлага и гласува. Срещата при президента е напълно ненужна. Нашата идея е видеонаблюдението да бъде извършвано от камера, която след изтичането на изборния ден, да покаже какво е заснела на сайта на ЦИК. Изцяло сме съобразили проекта си с изискванията на ЦИК", подчерта Христов. 

По отношение на машините за електронно гласуване, гостът уточни, че те ще бъдат морално остарели месец, след като ги закупим.