Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Използват ли се строителите в политическите битки в България?

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски коментира днешното недоволство и реакцията на БСП

12.12.2018 | 20:11 Редактор: Ивайло Николов
Използват ли се строителите в политическите битки в България?

Представители на строителния бизнес излязоха на протест с машините си и строителна техника, която беше разположена на булевард "Цариградско шосе" в София. Те определиха всичко това като знак на мирна демонстрация и настояха да не бъдат намесвани в в предизборни и политически битки и постоянните обвинения в корупция и некачествено строителство да спрат.

"Днешният ден е прецедент в политическата история - едрият капитал в стачка срещу опозицията", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с протеста на строителите. Тя заяви, че днешният ден показва срастването на власт и капитал. Говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева посочи, че искането на левицата е само за проверка на качеството на българските магистрали в независима европейска лаборатория.

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски пък коментира в студиото на "Денят ON AIR", че атаките на социалистите са стигнали своя пик с оплюването на бизнеса.

"Срастване на капитал и държава няма как да стане, защото днес държавата се представлява от едни, утре от други хора. Капиталът им собствени правила", заяви той.

Според Гърневски работата на държавата, централната и месната власт е да създава условия за бизнес, а не да прави бизнес и подчерта, че ако това стане, след това именно индустрията ще помогне за останалото развитие.

"Една държава, която няма развита инфраструктура, няма как да разчита на развитие", категоричен беше още народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Според Спас Гърневски именно това правят управляващите и не случайно вече има и протести за строителство на пътища и магистрали, въпреки че преди време опозицията атакуваше с думите: "Асфалт не се яде".

Гледайте видеото с целия разговор.