Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

В основата на протестите стои социалното неравенство в обществото, смята експерт

Това трябва да бъде предпоставка европейските лидери да се замислят, отбеляза Димитър Гърдев в "Денят ON AIR"
Публикувана: От:

Украйна сложи край на Договора за дружба с Русия. Предложението дойде от президента Петро Порошенко, а мярката ще влезе в сила през април 2019 г. 

Още по темата

 

"Светът се намира в един преломен момент. Показателно за това са протестите, провеждащи се в различните части на Европа. Проблемът е, че в основата им всъщност стои неравенството между обществата, което все повече се увеличава",  коментира в студиото на "Денят ON AIR" експертът по международна сигурност Димитър Гърдев.

За пример той даде демонстрациите във Франция, които първоначално започнаха заради цените на горивата, след това преминаха към акцизите и впоследствие се стигна до настояване за промяна на различни социални закони.

"Това трябва да бъде предпоставка европейските лидери да се замислят, тъй като причините за протестите са много по-дълбоки отколкото конкретните поводи", отбеляза още Гърдев.

По думите му парламентът в една държава трябва да изпълнява функцията на амортесьор межди политическата власт и недоволството на хората на улицата. Когато обаче той не работи, на обществото не му остава друг избор освен да излезе на протест.

"В основата на всичко стои един процес, започнал преди 10 години, а именно - световната финансова криза", категоричен бе експертът пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Коментари ( 0 )