Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Протест в отговор на "Пакета Макрон", призовават от "Патриотите"

Прегръдките на евролидерите с нашите политици се оказаха двулични, настоя Атанас Стоянов

06.12.2018 | 20:58 Редактор: Иван Берберов
Протест в отговор на

Съветът на Европейския съюз одобри промените в международните превози, станал известен като "Пакета Макрон". Текстовете предвиждат седмичната почивка на водачите да бъде извън шофьорската кабина. Освен това превозвачите трябва да се завръщат у дома най-малко на всеки четири седмици.

"Прегръдките на Меркел и Макрон с нашите политици по време на председателството ни бяха двулични. Всяка една от страните в Европа отстояват своя икономически интерес, за сметката на периферията, в която спадаме ние. Очакват ни нерадостни вести. В началото на януари Европейският съвет ще заседава. Битката е загубена. Надявам се с общите усилия на институциите да застанем пред Европа и да покажем, че промените на "Пакета Макрон" удрят директно икономиката ни", отбеляза депутатът от "Обединени патриоти" Атанас Стоянов. 

В студиото на "Денят ON AIR", гостът уточни, че едно решение е все пак добро за нас – тежкотоварните ни автомобили няма да трябва да се прибират до България на всеки 4 седмици. 

"Тези промени са кражба от печеливш български бизнес, който допринася за икономиката ни, който храни много семейства. Не трябва с лека ръка да се съгласяваме. Независимо, че Германия и Франция настояват. Един от начините да защитим интересите си е да излезем на протест, за което ние от ОП призоваваме", посочи Стоянов пред Bulgaria ON AIR.