Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

ЕС реши: България получава 4,470 млрд. лв. евросредства за 2019 г.

Това са с 230 млн. лв. повече спрямо парите за 2018 година, обясни евродепутатът Андрей Новаков
Публикувана: От:

България ще получи 4,470 млрд. лв. за 2019 г. от Европейския съюз. Това са с 230 млн. повече спрямо парите за 2018 година. Това каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков в директно включване от Брюксел за предаването "Денят ON AIR".

Още по темата

 

По думите му това означава, че при вноска от около 1 млрд. лв., страната ни ще получи 4,5 пъти повече от ЕС през 2019 година.

"Вноската ни ще бъде около 511 млн. евро, което е почти точно 1 млрд. лв. На този фон получаваме огромна сума европейско финансиране. В тази сума се включват 1,5 млрд. лв. за пътища и жп линии, 1,5 млрд. лв. директни плащания за фермерите. Освен това 1 млрд. лв. ще получат селските райони и най-бедните в България", обясни още евродепутатът.

Той допълни, че 340 млн. лв. ще бъдат отделени за заетост.

"Този бюджет отговори директно на всички критици на ЕС. България ще бъде сред държавите, получили най-много спрямо вноската си. Това са средства, които ще отидат до всяка една българска община", каза още Новаков пред Bulgaria ON AIR.

Коментари ( 1 )
  • 1

    ivan.mitev.315

    06 дек 2018 | 12:05

    Все още евродепутатите не зачитат, че Европейският съюз прилага грешен основен икономически подход за държавно управление и след това приема програми за да неутрализира част от създадените щети от грешното управление. Сега евродепутатите прикриват своята отговорност за грешното управление, ала в същото време се хвалят с осигурени пари за неутрализиране на щетите от тяхното грешно управление.