Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от ГЕРБ: Срещата между Борисов и Радев трябва да е ползотворна за гражданите

Премиерът прие поканата на държавния глава

16.11.2018 | 20:15 Редактор: Василена Василева
Глас от ГЕРБ: Срещата между Борисов и Радев трябва да е ползотворна за гражданите

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с президента Радев. Министър-председателят прие поканата на държавния глава и изрази надежда, че дотогава президентът ще се запознае с четиригодишната програма за управление на кабинета, както и с последния доклад на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка, за да ги дискутират заедно.

"Надявам се, че тази среща ще бъде продуктивна и най-вече ползотворна за българските граждани. Toва противостояне на институциите не е полезно за никого", посочи в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

По думите му проблемът идвал от президентската администрация, а не от държавния глава.

"Съветниците на Румен Радев продължават да го объркват и да не му четат Конституцията. Примери за това са изказванията и задгробните речи, които му пишат", отсече Манев.

Междувременно стана ясно, че вицепремиерът Валери Симеонов е депозирал оставката си пред премиера Бойко Борисов.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ не пожела да коментира темата, но отбеляза, че ако Симеонов напусне поста на вицепремиер, това би трябвало да удовлетвори гражданите, поискали оставката му.

"Това беше едно от основните искания на много от протестиращите. Имах възможността да разговарям с част от тези хора и се оказа, че демонстрациите този път са малко по-особени", заяви Маноил Манев.

Вижте видеото с целия разговор!