Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Депутат от ГЕРБ: Исканията на майките се изпълняват!

Не трябва да се стига до затваряне на магистрали, коментира още Галя Желязкова

14.11.2018 | 20:18 Редактор: Велислав Филипов
Депутат от ГЕРБ: Исканията на майките се изпълняват!

В една демократична държава всеки има право да протестира, но това не трябва да води след себе си последствия, като затваряне на международни пътища и магистрали. Това внася недоволство и в останалите граждани.

Така депутатът от ГЕРБ Галя Желязкова коментира в студиото на "Денят ON AIR" протестите в последните няколко дни - както на майките на деца с увреждания, настояващи за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, така и гражданите, които протестират срещу високите цени на горивата и ниските доходи на българина.

Според Желязкова протестът на майките с увреждания не е добре обоснован, защото техните искания за повече средства за хората с увреждания са вече факт. Тя допълни, че днес на второ четене е приет Законът за хората с увреждания, които им дава допълнителни 250 млн. лв.

"Това реално бяха исканията им. По отношение на Валери Симеонов - както премиера, така и вицепремиера се извиниха. Всички изисквания на майките на децата с увреждания са изпълнени. Може да гарантираме една по-добра среда на живот за тези хора. Предстои да бъде гледан и Законът за социалните услуги", уточни пред Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ.

Тя се надява, че протестите няма да ескалират и всичко ще бъде потушено. Желязкова обаче е категорична, че някои от протестите се "яхват" от БСП с цел предизвикване на хаос в държавата.

"По време на правителството на Орешарски минималната заплата и пенсиите са били много по-ниски, а горивата са били предлагани на много по-високи цени. Няма как да влияем върху цените на горивата", завърши Желязкова.