Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

БСП не организира протестите – ГЕРБ бягат от отговорност, заяви социалист

Консолидирани сме и сме готови за избори, категоричен бе Иван Иванов

14.11.2018 | 20:43 Редактор: Иван Берберов
БСП не организира протестите – ГЕРБ бягат от отговорност, заяви социалист

Обществен гняв и вълна от искания отправени към властта – стои ли БСП зад масовите протести из страната?

"ГЕРБ прехвърлят вината от провала си към някого друг. БСП не се занимава с организацията на протестите в страната. Справедливата реакция на протестиращите е следствие от политиките на управляващите. Бръкна се в джоба и на най-бедния българин. Изключително тежките язви на това управление пречат на хората да живеят нормално. В правителството властва изключително дебелоочие. Арогантността трябва да има своите последствия", подчерта депутатът от БСП Иван Иванов. 

В студиото на "Денят ON AIR" той отбеляза, че БСП отдавна е алармирала за проблемите, които възникнаха от приемането на някои от новите закони. 

"Качеството на живот на българина не се е повишило достатъчно, за да може да си позволи по-екологични автомобили. Следващата година имаме местни избори. Вече сме свидетели как по места хората искат оставката на кметовете, които ги управляват. Ако управляващите продължават с тази настойчивост да налагат нови и нови тегоби за българските граждани, като нищо може да се повтори 2013 г., когато Борисов подаде оставка", заяви народният представител. 

Пред Bulgaria ON AIR Иванов уточни, че целта на срещите на БСП с хората из страната е да се даде шанс народът да бъде чут и в следствие на това да се приложат исканията му. 

"Партията е консолидирана и готова за избори. Тази 120-годишна история е създала вътрешни механизми, с които можем да работим и постигаме развитие. Не мисля, че има каквото и да е съгласуване между президента Румен Радев и БСП. Той беше избран от българските граждани. Наистина, беше издигнат от БСП, но каквато и да е субординация би била вредна за всеки", изтъкна за финал гостът.