Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глобалният пакт за миграция на ООН - нова опасност за Европа, смята Ангел Джамбазки

Евродепутатът каза, че подпишем ли този документ, застрашаваме националната си сигурност

09.11.2018 | 20:42 Редактор: Ивайло Николов
Глобалният пакт за миграция на ООН - нова опасност за Европа, смята Ангел Джамбазки

Австрия няма да подпише изготвеното от ООН световно споразумение за безопасна и законна миграция. Правителството на Себастиян Курц е против текстове в споразумението, които предвиждат членове на семействата на мигранти да пристигат от чужбина, мигрантите да получават образование и здравни услуги, както и да се преселват хора, които страдат от промените в климата. САЩ, Унгария и Австралия също отхвърлиха споразумението, което беше прието по принцип през юли от всички 193 страни членки на ООН. Окончателното подписване на документа е предвидено да стане през декември.

Договорът не е задължаващ, а българският евродепутат Ангел Джамбазки каза, че е този документ потвърждава опасенията му, че се опитва да се легализира миграцията, подобен термин се вкарва и той сега иска групата на "Обединени патриоти" да излезе с общо становище и да настоява в Министерския съвет България също да не подписва този договор.

"Ако си позволим да отворим път за легална миграция, това означава да се съгласим една непрекъсната река от хора да минават през нашата територия. И нещо повече, ние ще се задължим по текстовете на този документ, да осигуряваме инфраструктура за това, да осигуряваме медицинско обслужване, образование, да събираме разделени семейства - ще се задължим да бъдем етапна станция, помощен персонал по пътя на великото преселение на народите", настоя Джамбазки в студиото на "Денят ON AIR".

Той беше категоричен, че това застрашава българския национален интерес. Джамбазки каза още, че такова нашествие би застрашило устоите на страната ни и тези на Европейския съюз.

"За мен е огромна опасност, защото легалната миграция означава да отворим широко вратите. Как ще ги различим кои са легални и кои не са?", попита Ангел Джамбазки от ефира на Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът е категоричен още, че скандалът с Държавната агенция за българите в чужбина е атака срещу ВМРО и се аргументира, като обясни, че българското гражданство се получава след няколко проверки, а агенцията издава само един документ за това. Джамбазки подчерта, че зад тази атака стои ДПС.

Гледайте видеото с целия разговор.