Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Дружество ПРОФОН навърши 20 години

Пласидо Доминго изпрати поздрав на организацията

26.10.2018 | 21:06 Редактор: Ралица Братанова
Дружество ПРОФОН навърши 20 години

Дружество ПРОФОН за колективно управление на сродни права в музиката навърши 20 години.

"20 години - това е една непрекъсната борба за достойно защитаване на интересите на музикантите и носителите на права - продуценти и изпълнители", сподели в "Денят ON AIR" Константин Марков от УС на ПРОФОН.

По неговите думи предизвикателството идва от това, че не малък процент от тези, които ползват музика, не осъзнават, че зад всяка една продукция стои сериозен труд на музиканти, автори и продуценти. 

"За мен е изключително важно да съм запознат с правата си. Повечето групи от нашето обкръжение не са чак толкова запознати и може би нямат доверие в институциите, но въпреки всичко е време повечето музиканти да обърнат внимание на това - какъв е законът, да го прочетат и да потърсят добър партньор, както в нашия случай с  Jeremy - това е ПРОФОН", обясни пред Bulgaria ON AIR вокалът на група Jeremy Ерсин Мустафов.

Испанският оперен певец Пласидо Доминго изпрати и поздрав към дружеството за рождения му ден. 

"Този поздрав е едно доказателство за авторитета на тази организация. ПРОФОН представлява над 90% от българския репертоар и включва над 30 хиляди независими продуцентски организации" коментира Константин Марков.

Гледайте видеото с целия разговор.