Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ще има сериозна наказателна промяна и по-справедливи наказания, смята патриот

Според Красимир Богданов от ВМРО управляващата коалиция е постигнала успехи

18.10.2018 | 21:05 Редактор: Ралица Братанова
Ще има сериозна наказателна промяна и по-справедливи наказания, смята патриот

В навечерието на вота на недоверие в малката коалиция "Обединените Патриоти" са разединени. Темата в "Денят ON AIR" коментира депутатът Красимир Богданов от ВМРО.

"Като участник в управлението на страната изпълняваме програмата на правителството и нашите предизборни обещания, и мога да кажа, че постигнахме успехи", заяви Красимир Богданов от "Обединени патриоти".

Депутатът коментира предложените от патриотите промени в НПК, с които да се сложи край на практиката на редуциране на присъдата с 1/3 при призната вина от подсъдимия.

"Не е в полза нито на демокрацията, нито на съдебната ни система, възможността един доказан убиец, който е извършил такова престъпление, да ползва различни възможности, които Наказателният кодекс позволява в момента", беше категоричен Богданов.

Според него ще има сериозна наказателна промяна, която ще доведе до по-справедливи наказания за престъпници като убиеца на  Виктория Маринова. 

По думите му европейските политици прибързано са реагирали на случая с убитата журналистка и по никакъв начин те не е трябвало да определят цялостната ситуация в България. 

"Нямаме сведения до момента да е извършено покушение над журналист заради това, че той е упражнявал професията си", обясни депутатът.

Според Красимир Богданов напрежението в коалицията е дошло от теми, които не са чак толкова съществени и не фигурират в програмата на управление.

"Aко се намери разумният тон и диалогът бъде възстановен, може да се продължи започнатият път. Ситуацията е най-тежка от последните месеци. Тепърва нашият коалиционен съвет ще заседава и се надяваме тогава да има позитивни резултати от тази среща", коментира депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че от управляващата коалиция не се притесняват от вота на недоверие, внесен от БСП.

 

Гледайте видеото с целия разговор.