Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ГЕРБ: Убедени сме, че това ще е поредният неуспешен вот на недоверие

Ивелина Василева от партията беше категорична, че управлението е стабилно

18.10.2018 | 20:26 Редактор: Ралица Братанова
ГЕРБ: Убедени сме, че това ще е поредният неуспешен вот на недоверие

След като в понеделник БСП внесе в парламента вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3" на тема "Здравеопазване", този петък ще се проведат дебати по темата, а другата седмица предстои гласуване.

"Убедени сме, че това ще бъде поредният неуспешен вот, стартиран от колегите ни от БСП. За първи път се инициира вот на недоверие, който не е по политика, а по намерения за промяна. В този смисъл не намираме основание в аргументите, изложени в мотивите на БСП", заяви Ивелина Василева от ГЕРБ пред "Денят ON AIR".

По нейните думи стъпките за промяна, предприети от Министерството на здравеопазването, трябва да бъдат подкрепяни и насърчавани и не е политически коректно предложенията да бъдат отричани още в самото начало на обществените им обсъждания.

Относно раздора в "Обединени патриоти" Василева коментира, че от ГЕРБ не се притесняват за стабилността на управляващата коалиция. По нейни думи съюзът е доказал, че работи успешно и управлението е стабилно

Депутатът от ГЕРБ разясни повече и за представената "Национална програма за подобряване на въздуха".

"В програмата се съдържат анализ на ситуацията и основните източници на замърсяването. Тя обхваща краткосрочен период - до 2020 г. Набелязани са мерки, които да се предприемат на национално и местно ниво. Активно в процеса участва и Министерството на околната среда и водите", сподели Ивелина Василева пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте видеото с целия разговор.