Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Социалист: Здравеопазването? В критично състояние, мотивите за вота - железни

Българинът доплаща прекалено много за здраве, смята депутатът от БСП Георги Гьоков

17.10.2018 | 20:20 Редактор: Тодор Петров
Социалист: Здравеопазването? В критично състояние, мотивите за вота - железни

Здравеопазването е в критично състояние и няма как да продължава в този му вид, настоя депутатът от БСП Георги Гьоков пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че мотивите за вота на недоверие към управляващите са готови отдавна. По думите му всеки българин може да изкара не по-лоши мотиви в сферата на здравеопазването от левицата.

"Аргументите във вота на недоверие са железни. Проблемът в здравеопазването се неглижира. Вместо да обясняваме на хората от трибуната за какво става реч, се срещнахме с почти всички съсловни организации в здравеопазването. Представихме нашите мотиви, с които те изцяло се съгласиха", обясни социалистът в предаването "Денят ON AIR".

Не е много сигурно, че вотът на недоверие няма да мине, отбеляза Гьоков, осланяйки се на поредните сътресения в "Обединени патриоти" и възможността гласуването да бъде подкрепено от техни депутати.

"ДПС ще подкрепи вота на недоверие, защото гледам как реагират в Комисията по здравеопазване, на която съм член. Здравният министър излезе с два изключително неприемливи модела за българското общество. Взимането на 12 лева на месец от всеки работещ българин ще доведе до обедняване", каза още депутатът.

Георги Гьоков подчерта, че българинът доплаща прекалено много за здраве от собствения си джоб. По думите му бедният българин дава в пъти повече от средния европеец.

Пенсионерски организации протестираха днес под прозорците на властта, настоявайки от юли 2019 г. минималната пенсия да стане 55% от минималната работна заплата, установена за същата година.

"Протестът не е организиран и не е яхнат от БСП. Министърът би трябвало да проведе среща с тях. Най-нормално беше да покани организаторите, те да си представят исканията. Каква е тази зверска съпротива на управляващите срещу закон за възрастните хора?", коментира Гьоков.

Вижте видеото с целия разговор.