Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

НФСБ ще се отнася отговорно към управлението, увери патриот

Има как "Атака" да бъде заместена в рамките на коалицията ни с ГЕРБ, посочи Йордан Апостолов

17.10.2018 | 20:42 Редактор: Ралица Братанова
НФСБ ще се отнася отговорно към управлението, увери патриот

Поредният конфликт между Волен Сидеров и Валери Симеонов разклати стабилността в малката коалиция. От НФСБ обявиха, че снемат доверието си от лидера на "Атака" и са категорични, че не искат той да оглавява парламентарната им група.

"НФСБ е декларирала, че ще бъде стабилна и ще се отнася отговорно към управлението на тази държава. Има да се изпълнява програма заедно с коалиционния ни партньор ГЕРБ. Като има недоразумения или действия на лица, които увреждат интересите на коалицията, се постъпва по един начин - когато на една лодка има изгинала дъска, тя се сменя с нова", коментира в "Денят ON AIR" депутатът Йордан Апостолов.

По неговите думи Волен Сидеров иска да бъде водач на листата за изборите за Европейски парламент и това е причината за скандала. Той определи клиповете, излъчени по телевизия "Алфа", като чудовищна манипулация.

Относно обвинението на Волен Сидеров към Валери Симеонов, че работи за разкол на църквите в Украйна и Македония, депутатът Йордан Апостолов заяви, че не трябва да се бъркат в работата на Църквата.

Според него Волен Сидеров изпълнява послания на чужди патриарси и е проводник на интереси чрез свои ментори като генерал Решетников.

Той обясни, че те не гонят "Атака" от коалицията, но поведението на лидера им би довело до това сами да напуснат.  

"Има как тази формация да бъде заместена в рамките на коалицията ни с ГЕРБ, за да могат да се движат нещата в тази страна напред", заяви Апостолов в "Bulgaria ON AIR".

Гледайте видеото с целия разговор!