Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Социалист за Русе: Надявам се, че на вратата не чука "нова Катуница"

Напрежението на расистка основа се очакваше, категоричен е депутатът от БСП Александър Симов
Публикувана: От:

Барутът в момента е много сух и може да пламне от една искра. Напрежение на расистка основа може да има и се очакваше. Има отсъствие на държавата. Надявам се Русе да не се превърне в "новата Катуница".

Още по темата

 

Така депутатът от БСП Александър Симов коментира в "Денят ON AIR" напрежението в ромската махала в Русе, откъдето дойде информация, че група мотористи, около 15-20 души, са нахлули, за да открият близки и роднини на обвинения за убийството на журналистката Виктория Маринова.

Още по темата

 

"Целият проблем дойде от некачественото отразяване на новината за убийството на журналистката от нашите медии. Съответно световните медии копираха и мълвата се разнесе грешно. Реално проблемът е, че никой не е застрахован и безопасност - дори през деня на алея за бягане", категоричен е социалистът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му ромските гета приличат на селища от 19 век, а никой не прави нищо това да се промени.

"Трябва да поставим ромския проблем на масата, за да бъде решен. На него обаче не трябва да се гледа расистки. Това е бедност, която е достигнала до краен предел. Много политически партии имаха интерес да се поддържат гетата. Водят се едни хора да гласуват и така до следващите избори. Проблемът е много голям и той може да бъде решен само чрез своите социални измерения", допълни още депутатът от БСП.

Според него не е нужно първо да стане дадена трагедия, а след това районът да бъде обезопасен.

Коментари ( 0 )