Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Медиите не провериха информацията около убийството в Русе, смята журналист

Ромите сами се опасяваха от нападение, категоричен е Евгени Петров

11.10.2018 | 20:52 Редактор: Велислав Филипов
Медиите не провериха информацията около убийството в Русе, смята журналист

На "нова Катуница" няма как да станем свидетели. Властите са си извлекли много сериозни поуки от "старата". Вчера в Русе самите роми се опасяваха от нападение над самите тях. Те бяха много афектирани от трагедията.

Така журналистът Евгени Петров коментира напрежението в Русе заради убийството на журналистката Виктория Маринова.

"Ромите направиха опит за разграничение от убийството. Остава следствието да си свърши работата докрай. Да се разбере дали е имало хора с него, дали е взел нещо преди убийството. Рокерите не са прави с напрежението, което подклаждат", твърди Петров в "Денят ON AIR". 

Според него властите със сигурност знаят, че може да има напрежение и би трябвало да са се подготвили.

"Очернянето на България по целия свят бе дело на група хора, които топят и мразят страната ни. За тях всичко у нас е лошо, това е поредният опит да се сринат институциите. Реално не всички журналисти са виновни за нагнетяването на положението. От години наред сриваме институциите. Не казвам, че в България всичко е цветя и рози, но институциите се опитват да си свършат работата, а ние ги тикаме в блатото", обясни още журналистът пред Bulgaria ON AIR

Петров смята, е всички повтаряха, че не само българските медии не си проверяват информацията -  "колегите от световните медии не провериха сигурността на сайта, от който са взимали информацията", добави той.